Vollemaanswandeling

“Stilte verlicht je levenspad. Door niet te spreken, zie je duidelijker.” (Mahatma Gandhi)

De eerst volgende vollemaanswandeling is op zaterdagavond 12 oktober.  Deze wandeling is in samenwerking met Natascha Smits van jezellufzijn en wordt voorlopig gratis aangeboden. We starten om 18.15 uur en duurt circa 2 uur, wandeling deels in stilte. Graag een persoonlijk bericht als je geïnteresseerd bent, via info@ont-moete-motion.nl ivm wisselende startlocaties.

Wat veel bijzondere ervaringen en natuurverschijnselen afgelopen half jaar . Mooie, magische maan-opkomsten, diepgaande gesprekken, en in intense stilte samen lopen.  Winterse plaatjes gecombineerd met een totale super-bloed-wolfsmaan-maansverduistering in januari, in juni een maansverduistering. Om dit elke keer te mogen beleven met een groepswandeling (max 12 personen) maakt me dankbaar…. Reacties vanuit de groep over deze vollemaanswandelingen: wat is het licht in het donker, wat mooi om afwisselend in stilte te lopen, wat heeft Horst aan de Maas toch veel mooie natuur, plekjes en landschappen (‘t Ham, open in de wei, bos, Groote Molenbeek), fijn dat we deelnamen aan deze wandeling, de saamhorigheid is zo bijzonder!

Wandelen bij volle maan

Wil je de volle maan in al haar glorie bewonderen? Dan neem ik je mee op pad voor een avondwandeling in het schijnsel van de volle maan. Samen dwaal je door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte velden. Al je zintuigen staan op scherp. De duisternis en geluiden van de omgeving worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring!

Eén nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan. Vanaf de aarde is dan de door zonlicht weerkaatste zijde van de maan helemaal te zien: het is volle maan. Volle maan heeft invloed op de natuur. Zo zijn de getijden van de zee op dat moment het sterkst. Maar dit maandelijkse natuurverschijnsel spreekt ook tot de verbeelding. Al eeuwenlang doen volksverhalen de ronde over bij maanlicht huilende wolven en ronddolende witte wieven… Beleef de mystieke sfeer van een natuurwandeling bij volle maan!


Bezieling (Patanjali)

Wanneer je bezield wordt door een grootse zaak,

een buitengewoon project,

zullen je gedachten alle banden doorbreken;

je geest zal de grenzen overschrijden,

je bewustzijn zal zich in alle richtingen verspreiden,

en je zult merken dat je een nieuwe,

grote en prachtige wereld terecht bent gekomen.

Sluimerende krachten, talenten en gaven

komen tot leven,

en je ontdekt van jezelf

dat je een veel groter mens bent

dan je ooit van jezelf had gedacht.