Begeleidingsvormen met natuur

  • “Jij mag zijn zoals je bent om te worden wie je bent, maar nog niet kunt zijn en je mag het worden op jouw manier en in jouw tijd.” (Anna Terruwe)

Soms is praten niet het juiste middel om uit je impasse te komen. Ik bied de volgende vormen van begeleiding en coaching in én met de natuur:

  • persoonlijke begeleiding keuze uit verschillende vormen, natuur, (moes)tuin, klanken, life-boat.
  • retraites, dag of meerdaagse met groepen

De natuur ingaan vermindert stress en werkt rustgevend. Vaak spiegelt de natuur antwoorden die al in je besloten liggen, maar waar je geen ruimte aan (durft) te geven in je dagelijkse drukke leven.

De fysieke beweging doet een beroep op het lichaamsgevoel en tegelijkertijd op het levensgevoel, de zin in het leven. Tijdens het wandelen of werken in de tuin verlegt de aandacht zich van het denken en de emoties uit het verleden naar het bezig zijn, in het hier en nu. Het fysieke contact met de aarde brengt je ook in contact met je eigen natuur. Persoonlijke processen komen in beweging en uiteindelijk kom je weer in evenwicht. De gesprekken ontstaan vanzelf, vanuit het bezig zijn. En dat is jouw oogst!

Retraites zijn er om op krachten te komen. Om stil te staan bij de hectiek van je leven,  te voelen hoe ingrijpende gebeurtenissen met je doen en gedaan hebben. Wij bieden deelnemers de mogelijkheid om op krachten te komen en energie op te doen. Samen te delen, samen te helen en levensvreugde te (her)vinden – ondanks het grote verlies. Dit doen we in de mooie en inspirerende omgeving van Noord-Limburg.

Een mooi aanbod van bezigheden en rust, zodat deelnemers met hernieuwde energie en een stukje lichter, weer naar huis terugkeren.

Klik en lees meer achtergrond over retraites en diverse helende mogelijkheden, om beter in je kracht te komen.

“Je kunt niet tegengaan dat de vogels van het verdriet komen overvliegen, maar je kunt wel voorkomen dat ze nesten in je haar maken. “ (Chinese wijsheid)


Gedicht Rumi: Mens-zijn is een herberg;
elke dag komen er nieuwe gasten.

Vrolijkheid, somberheid, laagheid,
even een helder moment
als onverwachte bezoeker.

Verwelkom ze en biedt ze een gastvrij onthaal!
Ook al zijn het een hoop zorgen
Die jouw huis overhoop halen.

Behandel toch elke gast met respect.
Misschien ruimt hij bij je op
om zo plaats te maken voor iets anders, iets fijns.

De sombere gedachte, de schaamte, de boosaardigheid,
Treed ze lachend bij de deur tegemoet
en nood hen binnen.

Wees dankbaar voor iedereen die komt.
Want ieder van hen is gestuurd
Als een gids uit het onbekende.