Ervaring met projectmatig creëren

”Het gaat er niet om dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het gaat om door het bos de bomen te zien.” (auteur onbekend)

Werk is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun leven. Misschien heb je zelf ervaren dat wanneer het op je werk niet lekker loopt, dat in veel gevallen invloed heeft op je privéleven. Wat is werken voor jou? Worden je projecten gecreëerd of werk je op een automatische piloot? Hoe manage jij je werk en je projecten? Mijn uitgangspunt is: Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken. En raak je in een flow tijdens je werk.

Jouw levenshouding weerspiegelt zich in je werk. Welke overtuiging hanteer jij tijdens het managen van projecten en processen? Met welke verwachtingen ga je aan de slag? Hoe benader je je collega’s en mensen die betrokken worden door het project. Graag begeleid ik je in het zoeken van een weg van minste weerstand. Een weg die je met plezier beloopt en je voldoening geeft.

 

“Het geheim van de verandering is om je energie niet te richten op het bestrijden van het oude, maar op het realiseren van het nieuwe.” (Socrates)

 

Ik heb bijna 20 jaar met veel plezier gewerkt bij de overheid. Met veel medewerking van mensen, oa. van andere organisaties en partijen, werkten we samen aan de ontwikkeling van ons mooie buitengebied in Limburg en Brabant. Ik ben erg trots op de resultaten die zijn bereikt en nog steeds in ontwikkeling zijn. Graag neem ik je mee naar die landelijke gebieden waarvoor we werkten. En al wandelend kunnen we onderzoeken hoe jij in je werk staat. Hoe je de processen bekijkt en ervaart die spelen en waar voor jou obstakels ontstaan.

Als projectleider was ik verantwoordelijk voor het opstarten, coördineren en uitvoeren van projecten, met diverse subsidies. De werkzaamheden werden uitgevoerd door een team van projectmedewerkers, alsmede door bij het project betrokken externe partijen. Omvang en tijdstrajecten van projecten varieerden hierbij sterk. Ook waren meerdere vakdisciplines betrokken bij uitvoering van de werkzaamheden. Slagingskans was sterk afhankelijk van een goed onderhouden netwerk, waarbij communicatie essentieel is. Ik pakte mijn rol op als een teambuilder, verbinder van mensen.

 

Groeien is springen in het onbekende, telkens weer.” (ingspire.nl)


Laat achter je wat was

Laat gaan wat moet

Laat zijn wat is