Onderdrukte emoties, trauma en pijn

Pijnvrij! Ik durf het bijna niet hardop te zeggen. Na decennia van (rug)klachten, mede door scoliose, heb ik nagenoeg geen pijn meer.
Blijkbaar waren eerst grote verliezen en andere (traumatische) gebeurtenissen nodig, eerdat uiteindelijk- innerlijke- heling mijn nieuwe weg werd. Bewust worden van mijn eigen patronen, o.a. een wegduwende beweging van emoties en pijn. Welke al als jong kind is ontstaan. Veel feiten wist ik wel, dat mijn lichamelijke verbinding ver- of onderbroken was, is me echt duidelijk geworden, nadat ik me in trauma ben gaan verdiepen. Zo blijf ik in beweging tijdens mijn zoektocht naar de reden waarom mijn wervel is vergroeid?

Om die donkere en pijnlijke kant van het leven te aanschouwen, en toe te laten; vraagt moed en geduld. We zijn nooit te oud om te ontwikkelen, het is nooit te laat om te starten met een mind body benadering. Lees meer over jeugdtrauma op: jeugdtrauma. 

Mijn overtuiging: ik geef niet op, is omgebogen naar: ik beweeg mee. Om in het niet weten, durven te verduren. Zo makkelijk geschreven en toch oh zo lastig en ingewikkeld, zodra ik er middenin zit. Meedeinen op alle golven, wat een andere levenshouding, eerder voelde het als tegen de stroming in roeien.

Dankbaar dat ik uitgekomen ben bij al die verschillende trainingen en wijsheden. Dankzij al deze ervaringen, leer ik steeds meer over traumaverwerking, zelfliefde en mildheid. Hoe bijzonder is dat toch? Mijn wandelend hoofd in verbinding met mijn vergroeiing, waarover ik zo streng was. Mijn persoonlijke zoektocht naar heling heeft me door verschillende vormen van therapie geleid, zowel individueel, als in groepsverband. Waardoor ik uiteindelijk, in fases, dit diepe, trekkende, schurende en pijnlijke, gevoel in mijn onderrug kon bereiken.

Ondanks veel (fysio)oefeningen, kon ikzelf namelijk nauwelijks ontspanning bereiken, wat ik mijn scoliose verweet. Nieuwe ontmoetingen en oefeningen hebben bijgedragen dat mijn rug en lichaam wel steeds meer mogen ontspannen; dat ik nu soepeler ben. Zou jij ook op zoek zijn naar rust en ontspanning in je systeem, veel verschillende soorten begeleidingen kan ik daarbij bieden.

Leren leven met die vergroeiing, is me als tiener al aangeleerd. Heeft dit mede gevormd dat ik het heel normaal vond om áltijd spanning en pijn in mijn (onder)rug te voelen?

Gelukkig heb ik steeds meer lasten afgepeld en vrijheid bereikt, elke keer in fases en gedeelten. Nu terugkijkend kan ik opmerken hoeveel spanning in mijn systeem opgebouwd was. Zo is zelfs mijn ademhaling nu dieper en kalmer. Ook de overtuiging dat pijn- en klachtenvrij bewegen niet haalbaar was voor mij, zat heel diep. Hoe sterk en overheersend kunnen vroegere, en (lichaams)onbewuste, overtuigingen zijn?

Wat heb jij nodig om die diepere, en pijnlijke, lagen te triggeren en in beweging te zetten?

Heling: het is wel een heel proces….

Zo gaat het leven steeds meer schitteren, en lacht me toe. Graag deel ik daarom dit verhaal, met intentie en hoop dat de weg voor jou ook helend mag zijn.

Dankbaar dat de ontwikkelaar en schrijver Jan Bommerez op mijn pad is gekomen. Dat hij al zijn ervaringen, inzichten en oefeningen met deze online-training: jeugdtrauma zichtbaar heeft gemaakt voor velen. En dat ik dit nu mag doorgeven. Zo ook meerdere documentaires en boeken van Gabor Maté, Peter Levine en Franz Ruppert, op me laten inwerken.

KORTING:

Overweeg je om ook de jeugdtrauma- cursus bij Jan Bommerez te volgen, dan kan dat met €50,- korting door de volgende kortingscode: ont-moet50 in te vullen.

Anderszin is een vrijblijvende kennismaking (wandeling) ook een optie zodat ik meer kan uitleggen over mijn werkwijze en mogelijkheden.