Neuro Emotionele Integratie- NEI

Op het moment dat jij een bepaalde emotie voelt, welke jij niet kunt verwerken, dan zet deze zich vast in jouw systeem. Deze kan fysieke of emotionele klachten gaan veroorzaken. NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie en is een vriendelijke methode om vastgezette emoties in jouw onderbewustzijn op te sporen en te elimineren uit jouw systeem, waardoor jij je lichter en vrijer voelt.

Deze methodiek integreert verschillende disciplines zoals acupressuur, kinesiologie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Emotionally Focused Therapy (EFT) en de tradionele Chinese geneeswijze. 

Heel lang lukt het ons, vaak op wilskracht, om emoties onder de oppervlakte te houden en niet te hoeven voelen. Tót het moment dat er een trigger, in het hier en nu, oppopt die alle onderdrukte en onverwerkte emoties met een intense kracht over je heen laat komen. Het is letterlijk alsof je erdoor overspoelt raakt, terwijl je rationeel weet dat het zo erg niet is.

Het vervelende bovendien is, dat dit soort emoties nooit alleen bij jezelf blijven. De mensen om je heen – en vooral kinderen – voelen dit onbewust feilloos aan en reageren er vaak ook op met emoties of gedrag waarvan jij denkt: Waar komt dit nou opeens vandaan?

Met weerstand en een sceptische houding ben ik in 2024 gestart met een online NEI training én een biotensor. Waar de weerstand zit, zit ook de groei, zeg ik regelmatig tegen anderen en nu juist ook tegen mezelf. Helder voelen is een lange weg voor me geweest en mede daardoor geloof ik in de meerwaarde van deze methodiek. Door deze stap in het onbekende, heb ik een weer een toegevoegde vertaalslag leren maken tussen het bewustzijn en onderbewustzijn. Want ook NEI richt zich op het ontdekken van de relatie tussen gevoel en gedrag door het opsporen en loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen.

De biotensor is een energetisch meetinstrument, die helpt om je een stem te geven aan je onderbewustzijn – wat voor 95% je gedrag en emoties bepaalt en waar je niet bewust bij kunt – en onder woorden te brengen wat jij al langere tijd voelt.

Hoeveel sessies nodig zijn om van je klachten af te komen is afhankelijk van;

⚡️Hoe veilig voel jij je bij mij?
⚡️Hoe makkelijk lukt het jou om te zakken naar je onderbewustzijn?
⚡️ Hoe diep mogen we gaan in jouw onderbewustzijn?
⚡️Wat zit er onder de klacht? (De klacht is puur de uiting)
⚡️ Kun jij dagen/weken na het consult oké zijn met de emoties die loskomen, of duw jij dit weg?
⚡️ Is jouw systeem er al klaar voor om dit los te laten?

Benieuwd wat dit voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met me op.