Klanken

“Alles is energie, frequentie en in verbinding met elkaar.”

Dit kwam de afgelopen tijd steeds meer voorbij, samen met bijzondere geluiden.

Daardoor de stoute schoenen aangetrokken en gaan experimenteren met muziekinstrumenten. Wat een nieuwe ontdekkingsreis.

Luister zelf wat geluiden, klanken en trillingen met je doen.

Meteen bij de eerste tonen van een feeltoon, was ik geïntrigeerd. Ook was ik overtuigd van de meerwaarde van klank als ontspanning voor heling. Daardoor heb ik niet lang meer getwijfeld en ben zelf gaan bespelen. Elke keer weer een genot! Juist ook de reacties en recensies van deelnemers, bevestigen de meerwaarde van klanken en resonanties.

Mijn collectie aan instrumenten, met intense klanken is groeiende. Van feeltoon, handpan, koshi, gong, sjamaan-drum, percussie-instrumenten en sinds kort ook een eigen klankschaal. Ter ere van mijn opvolgende mijlpaal; het bereiken en vieren van mijn 50e levensjaar en tweede jeugd. Een feestje om met deze klanken te mogen werken en ze te laten klinken.

Nieuwsgierig? Neem dan contact op of ervaar het zelf tijdens een van onze (dag)retraites.

Een klanken bad is een unieke en ontspannende ervaring. Ieder lichaam heeft namelijk een eigen trillingsfrequentie. Het geluid van feeltoon, handpan, klankschalen, sjamaan-drummen en koshi’s, geeft trillingen die je in je hele lichaam voelt. Als je je niet lekker voelt, kan ergens een blokkade zitten die de trillingsfrequentie van je lichaam lager maakt. Die blokkades worden, door trillingen van de muziek, in je lichaam opgeheven. Ook door het plaatsen van instrumenten op je lijf, resoneren trillingen nog dieper door.

Elke klank voelt ook anders; de lage klanken geven je aardse rust, daarentegen geven de hogere klanken juist energie. Beschouw het als een massage van je lichaam door geluid. Juist door die klank en trilling voel je rust en stilte. Klanken brengen je als het ware in contact met de stilte in jezelf, ter ondersteuning van je heel-wording en IK BEN staat…