Mijn aanpak

Wil jij in de kracht van jouw natuur komen te staan en jezelf ontmoeten? (Her)Ontdek WIE jij bent, WAT jij kunt en WAAR jij naartoe wilt! Kom in beweging….. Verander moet naar moed en en betreed nieuwe paden voor jezelf en verken onze fantastische omgeving in Noord-Limburg.

“Ik sta even stil…..en dat is een hele vooruitgang.” (Bertolt Brecht)

Je kunt zo in beslag genomen worden door alles wat ‘moet’, dat je geen ruimte voelt om het anders aan te pakken. Of gestrest raken doordat dingen niet gaan zoals je het had verwacht of bedacht. Ook onverwachte gebeurtenissen met een grote impact, zoals een ontslag of het overlijden van een dierbare, kunnen je danig uit je evenwicht brengen. Het is dan niet altijd vanzelfsprekend dat je weet wat je te doen staat.

Het belangrijkste is dat je aandacht geeft aan je vragen en twijfels: waarom gaat het niet zoals je wilt? Wat heb je nodig om hier iets aan te veranderen? Neem de tijd om met compassie je eigen gedrag en keuzes te onderzoeken. Deze zelfreflectie kan verhelderend zijn, maar ook confronterend. Er is dan moed nodig om de consequenties onder ogen te zien: accepteren en loslaten wat niet te veranderen is of aanpakken wat je dwars zit. Soms moet er iets opgeruimd worden, om te kunnen ontdekken wat werkelijk van belang is. Of er moet nog iets verwerkt worden, zoals verdriet of boosheid over gebeurtenissen uit het verleden. Het zijn de stappen in het proces van verandering die nodig zijn, om uiteindelijk weer het vertrouwen en de kracht te krijgen om je eigen richting te gaan. Je neemt verantwoordelijkheid voor je leven.

“Sta even stil, strek je rug en kijk om je heen.” (eigen gezegde)

Coaching-sessies:

Na een gratis en vrijblijvend kennismakingswandeling van drie kwartier, waarin we jouw vraag bespreken, geef ik je inzicht in de mogelijkheden.

Een coaching-wandeling duurt gemiddeld 1½ uur. Wat je nodig hebt, is afhankelijk van de aard van je vraag. Een combinatie van sessies, wandelend en systemisch kijken behoort tot de mogelijkheid. Systemisch werken kan in de vorm van lifeboat en familieopstellingen, individueel in mijn praktijk, in de natuur of in een groep. Hierbij doen we lichaamsgerichte oefeningen om de aandacht volledig naar jezelf en het hier en nu te brengen. In de coaching onderzoeken we grondig zowel de vraag als ook de mogelijke oplossingsrichtingen. De antwoorden komen uiteindelijk altijd uit jezelf. Aan het einde van het traject heb je meer inzicht in je eigen functioneren. Je staat steviger in je schoenen, waardoor je weer het vertrouwen en de inspiratie hebt om je eigen koers te bepalen.

Wandelcoaching kan uiteraard in alle natuurgebieden plaatsvinden. Mijn natuurlijke omgeving ligt in Horst aan de Maas en reikt tot aan de Peel (straal van 15 kilometer). Daarbuiten worden extra kosten in rekening gebracht.

Tuintherapie:

Voor tuintherapie wordt maatwerk in overleg besproken. Het groeiseizoen is vanaf maart t/m november. Tijdens een gratis en vrijblijvende rondleiding in onze tuin, bespreken we je behoefte en wens. Dat kan zijn bijvoorbeeld een dagdeel (3 uur) per week, of per maand. Uiteraard hoort koffie of thee met een zelfgebakken lekkernij, bij dat dagdeel. Natuurlijk neem je ook eigen oogst of bloemen voor jezelf mee, om er thuis nog van na te genieten.

“Je hoeft niet alles eerst van jezelf te begrijpen, om jezelf te zijn.” (eigen gezegde)

“Slecht” weer of verhinderd?

Indien het weer onverhoopt slecht is, kunnen we altijd terecht in onze tuinkamer in onze tuin. Daar wordt de ruimte aangenaam verwarmd door een houtkacheltje. Ook biedt onze kas nog voldoende mogelijkheden om bezig te zijn.

Ben je verhinderd, neem dan tijdig contact op, zodat we in overleg kunnen zoeken naar uitwijkmogelijkheden. Annuleringen binnen 24 uur, worden daarentegen wel in rekening gebracht.


Het leven is een mooie reis,

zonder bestemming, zonder doel.

Dus geniet, beleef, wees eigenwijs,

en stuur op je gevoel.

Martin Gijzemijter