Wie is Edith

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.” (Albert Einstein)

Mijn omgeving omschrijft me als oprecht betrokken, met warmte nieuwsgierig, begrijpend luisteren en diepgaand empathisch. Ik ben van nature betrokken en gedreven, zodat daarmee een passie naar buiten treedt die goed waarneembaar is en sprankelt. Graag help ik jou met het onderzoeken wat het leven voor jou sprankelend maakt. En ik geef je het gevoel dat je ertoe doet, gezien en gehoord wordt.

Wandelen en tuinieren heb ik altijd met plezier gedaan. Dat je daarbij goede gesprekken voert, is zo vanzelfsprekend voor me. Dat je dit ook als werk kunt doen, daar had ik nog niet eerder bij stil gestaan. Totdat mijn lichaam me tot stilstand dwong en bewegen niet meer als vanzelfsprekend ging. Vele gesprekken in de natuur en tuinieren in onze tuin heeft me geholpen. Om het verdriet van het overlijden van meerdere dierbaren in korte tijd, te kunnen integreren in mezelf. Door meerdere verdiepende opleidingen en begeleidingstrajecten voor rouwbegeleiding met persoonlijke ontwikkeling, heb ik mijn zingeving hervonden. Het gemis blijft en desalniettemin ook weten dat dit onlosmakelijk verbonden is met liefde om door te kunnen gaan. Zodoende heb ik mijn leven weer gericht op kunnen pakken om een nieuwe koers in te slaan.

“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken.” (Mahatma Gandhi)

Daarnaast ben ik trotse echtgenote en moeder van drie kinderen, welke inmiddels de puberteit hebben bereikt. Thuis is elke verandering die het leven brengt, heel goed merkbaar. Ook de komst van onze hond, sinds zomer 2019, heeft een nieuwe dynamiek gebracht. Elke dag is opnieuw weer een verrassing wat er op mijn pad komt. Nu kan ik meebewegen op veranderingen, in plaats van dat ze als een overrompelende golf of of tegenslag overkomen. Ik kan met andere ogen kijken naar mijn leven en alles waar daarin gebeurd. Van groot tot juist ook in kleine details.

Zijn er veranderende omstandigheden en weet je het niet meer? Voel je je ontevreden over je huidige leven? Wil jij misschien ook een verandering aangaan? Of heb je behoefte dat iemand naar je levensverhaal luistert en een eindje met je meeloopt? Neem contact met me op.


Luisteren van Leo F. Buscaglia

Als ik je vraag naar mij te luisteren
en jij begint mij adviezen te geven,
dan doe je niet wat ik vraag.

Als ik je vraag naar mij te luisteren
en jij begint mij te vertellen waarom
ik iets niet zo moet voelen zoals ik het voel,
dan neem je mijn gevoelens niet serieus.

Als ik je vraag naar mij te luisteren
en jij denkt dat je iets moet doen
om mijn problemen op te lossen,
dan laat je mij in de steek
hoe vreemd dat ook mag lijken.

Misschien is dat de reden waarom
voor sommige mensen bidden werkt, of de natuur
omdat zij niets terugzeggen en geen adviezen geven
of proberen dingen voor je te regelen.
Zij luisteren alleen maar en vertrouwen erop
dat je er zelf wel uitkomt.

Dus, alsjeblieft, luister alleen maar naar me
en probeer me te begrijpen.
En als je wilt praten, wacht dan even
en ik beloof je dat ik op mijn beurt
naar jou zal luisteren.