Wat anderen zeggen over Edith

Mensen in mijn omgeving omschrijven me als oprecht betrokken, met warmte nieuwsgierig, begrijpend luisteren en diepgaand empathisch. Ik ben van nature betrokken en gedreven, zodat daarmee een passie naar buiten treedt die goed waarneembaar is en sprankelt. En ik geef je het gevoel dat je ertoe doet, gezien en gehoord wordt.

“Wat je aandacht geeft, groeit en bloeit.” (Aristoteles)

maart 2024- Siv 52 jaar Een 1e kennismaking met familieopstellingen voor mij, samen met Edith. Ze nam mee naar een mooi stukje natuur, alwaar we stapje voor stapje via een wandeling, naar een aarde-oefening en van daaruit nodigde Edith me uit om onderweg materialen te verzamelen, welke mij aanspraken én konden staan voor de personen waar het bij mij om ging.
Het was een bijzondere ervaring, de opstelling zelf die toen volgde… Heel verrassend dat je via voorwerpen, verschillende gezichtspunten, herinneren, voelen en spreken tot een kern kan komen. Lieve Edith bedankt hiervoor, deze ervaring en sessie met jou, heeft mij voor nu, letterlijk lucht gebracht, nieuwe ruimte in én voor mezelf! ♡ Siv 52 jaar

februari 2024- Diane 51 jaar Recent heb ik met Edith een ‘life boat’ gesprekstherapie gedaan. Aan de hand van systemische tastbare voorwerpen die metaforisch kunnen worden gebruikt bespraken we mijn levenreis. Het werd een open en diepgaand gesprek, die meteen de diepte in ging, omdat de voorwerpen symbolisch heel veel inzichten geven over wat er onderweg met je is gebeurd. Edith weet daarbij het gesprek heel goed te leiden. Er is ruimte voor emoties en ze is niet bang om uit haar eigen ervaring in te haken op het gesprek, maar luistert vooral zonder oordeel. Ze weet de juiste vragen te stellen om dieper op bepaalde items in te gaan. Daarbij laat ze je oplossingen zien die door de voorwerpen worden gerepresenteerd, daardoor krijg je zelf idee welke oplossingen voor jouzelf van toepassing zouden kunnen zijn. Het gesprek krijgt zo dus een positieve uitkomst omdat je niet met vragen achter blijft, maar zelf inzichten krijgt welke dingen voor jou de moeite waard zijn om te gaan proberen. Ik heb bij Edith ook eens deelgenomen als representant bij Familie-opstellingen. Ook heel waardevol om je van inzichten te verschaffen over hoe het leven in elkaar steekt.

september 2023- Wendy 41 jaar Lieve lezer, Edith wandelde letterlijk een stuk mee op mijn pad. Ze bracht me in de natuur, luisterde naar me, maakte echt contact en met liefdevolle aandacht bracht ze haar kennis aan mij over. In het moment werkte ze met me aan mezelf en mijn systeem door onder andere het inzetten van familieopstellingen met behulp van voorwerpen uit de natuur. Heel erg bijzonder……emoties kwamen los al vielen puzzelstukjes niet altijd in het moment. Die vielen later op zijn plek en nu nog. Dat is het mooie ze heeft me nog zoveel moois gebracht juist ook na onze fysieke momenten samen. Energetisch maar ook door het delen van gedicht of podcast. Ik hoop dat ik hier kan overbrengen wat Edith mij gebracht heeft; je kunt het veel beter zelf ervaren. Laat het maar gewoon gebeuren dan ontstaan de mooiste dingen. Niet vanuit het hoofd maar vanuit het hart. Dankjewel lieve Edith voor jou bijdrage in het openen van mijn hart op jouw manier met jouw mooie wijsheid, kennis en vooral liefdevolle aandacht! Liefs Wendy

augustus 2023 – Sabine 35 jaar “Edith is een erg fijn persoon, ze is open en ik voelde mij snel op mijn gemak bij haar. Ik kreeg ook altijd veel inspiratie van haar leestips en suggesties. Daarbij vond ik het fijn om meerdere zaken uit te proberen, zoals familieopstelling en life boat, daar stond ze ook altijd voor open. Ik heb de sessies als prettig, verhelderend en constructief ervaren.”

juli 2023 – Annerie 53 jaar “Ik heb 2 keer een groep familieopstelling mogen ervaren bij Edith. 1 x als representant een eenmaal als vraagsteller. Wat ik terug lees in de andere recensies op haar site heb ik ook zo mogen ervaren. Een warme betrokken vrouw die integer en met veel ruimte de opstelling begeleidt. Edith is intuïtief goed afgestemd op allen in deze opstelling en is deskundig. Deze opstelling gaf voor mij helderheid en zo kan ik weer verder in mijn eigen proces.”

juli 2023 – vrouw 72 jaar “Edith stelde een individuele familie-opstelling in de natuur voor. Bij de wandeling was de klik tussen ons er al snel. Edith stelde vragen en luisterde liefdevol. En met verbazing bleek een representant in de natuur zichzelf aan te bieden. Er ontstond een prachtige familieopstelling waar Edith mij op wees. Het mooie is dat het al snel zijn uitwerking hiervan liet zien, op een prachtig positieve manier. Dank je Edith.”

juni 2023- vrouw 52 jaar Weekend Natuurlijk retraite
“Even uit de hectiek van alle dag!
Mooie mensen ontmoet, bijzondere gesprekken gevoerd, mooie verbindingen gemaakt, stilte gevonden.
Creatief bezig geweest, culinair verwend, héérlijke wellness!
Aanrader”

juni 2023- Laurie 39 jaar Weekend Natuurlijk retraite

Natuurlijk Retraite is een soort thuiskomen, met nieuwe ervaringen, onder begeleiding van superlieve dames zoals Sharon, Natascha en Edith.

Mooie locatie, mooie mensen en heerlijk eten!

Een aanrader en kadootje voor jezelf!

mei 2023 – vrouw 37 jaar “Bij Edith heb ik een individuele familie opstelling mogen doen. Edith heeft een prettige en zachte manier om je hier doorheen te begeleiding. Ze stelt de juiste vragen om de diepte in te gaan en stelt je daarnaast gerust. Edith heeft een intuïtieve werkwijze die ik als erg prettig ervaren heb. Na opstelling was er ook alle ruimte om nog even na te praten en volgen er mooie tips. Edith bedankt voor de prachtige ervaring vol inzichten om weer verder te groeien.”

februari 2023- vrouw 56 jaar ” Ik heb Edith ervaren als een zeer integer en ruimte gevende begeleider in de groep familieopstelling die ik bij haar heb mogen doen.
Edith stelt zich open op voor wat er gebeuren mag en heeft een goed observerend vermogen met veel respect voor de deelnemers.
Ook de nazorg heb ik als zeer prettig ervaren. “

2022 en 2023- Astrid  54 jaar Twee keer heb ik aan een groep familieopstelling sessie deelgenomen van Ont-moet en E-motion.

Eénmaal als representant en éénmaal als vraagsteller samen met mijn broer. In beide sessies heb ik thema’s uit mijn familielijn ingebracht die voor onrust in mijn leven zorgden.

Daar waar ik eerst spanning voelde en bepaalde patronen zich bleven herhalen, kon ik via de ogen van de representanten “ineens” anders naar mijn situatie kijken.

Magisch dat, iemand die mij en mijn familie niet kent, kan voelen en kan uiten hoe en waarom ik “iets te ontladen heb”.

Van een afstandje kon ik letterlijk zien hoe ik er anders naar de situatie mocht kijken. Hiermee heb ik een energielek bij mezelf kunnen dichten en voel ik in de weken erna een verzachting in mezelf en binnen bepaalde relaties optreden.

Edith vormt, tijdens de sessie, met Natascha een team en zij weten een sfeer van zorgvuldigheid en vertrouwen op te bouwen.

In combinatie met Zentire was het een super veilige plek om te “zijn”. Hierdoor durfde ik op te gaan in de dynamiek van de opstelling.

december 2022- vrouw 34 jaar Een persoonlijke familieopstelling gedaan bij Edith. Een warm ontvangst en kleine groep waardoor er echt de tijd is voor ieder. Mooie vorm van begeleiding en de samenwerking met haar collega was als waardevol tijdens de middag. Edith is behulpzaam, afgestemd en professioneel/deskundig.

juni 2021- Miranda Weekend Natuurlijk retraite

Natuurlijk retraite weekend bijna niet te omschrijven wat het met je doet.
Verbinding met hele mooie mensen die ik  daar heb ontmoet.
Yoga, massages, therapieën, lekker eten, mooie gesprekken en nog zoveel meer..
Bijzondere en fijne ervaringen elke dag weer.
Het liefdevolle weekend zit diep in mijn hart opgeslagen.
Het zal helpen om de moeilijke dingen te kunnen dragen.
En ja, ik heb het zeker wel gevoeld.
Dit is wat er met de zin van het leven wordt bedoeld.

juni 2021- Pauline Weekend Natuurlijk retraite

Dank jullie wel voor alles! Ik gun jullie nog vele retraites en mensen zoals ik die jullie op deze manier iets moois meegeven voor het vervolgpad in hun leven. Een mooiere vervulling in je leven kan ik me niet bedenken. Jullie zijn hele mooie mensen!

juni 2021- Tessa Weekend Natuurlijk retraite

Ik heb geen woorden voor dit weekend, maar ik ben veranderd en er is geen weg terug. Ik voel het licht weer stromen. Zo dankbaar dat jullie op mijn pad zijn gekomen, wat bijzonder zijn jullie. Dat jullie nog meer mensen mogen raken zoals jullie dat bij mij hebben gedaan. Jullie zijn licht!

juni 2021- Jetty Weekend Natuurlijk retraite

Dit weekend (juni 2021) was maatwerk: als mens werd ik aangesproken, als individu. En daarnaast mocht ik onderdeel uitmaken van een groep. De dames van de organisatie en diegene die het programma aanboden; alle lof!
Ook de inwendige mens werd getracteerd op zuiver voedsel door (kok) Jan.
Aan iedereen gun ik deze unieke ervaring.

mei 2021- Ingenborgh Weekend Natuurlijk retraite

Wat een fijne ervaring! Alles was tot in de puntjes geregeld. Het eten was fantastisch en de behandelingen waren een fijne toevoeging op het weekend. Zeker een aanrader als je tot rust wilt komen en geïnspireerd wilt raken!

mei 2021- Fenneke Weekend Natuurlijk retraite

Wat een prachtige ervaring. Zulke lieve mensen. Warme omarming. Een mooi programma alles kan, maar niks hoeft. Inzichten gekregen. Ontspannen gevoel. Ga het zeker nog een keer doen.
Dank jullie wel.

mei 2021- Hilly Weekend Natuurlijk retraite

Wat een cadeautje aan mezelf, de retraite in mei, prachtige locatie, een fijne groep, zeer prettige begeleiding met een fijn programma, een aanrader!

mei 2021- Joke Weekend Natuurlijk retraite

Voor het eerst een retraiteweekend gedaan. In mijn uppie. Het was heerlijk, luxe, totale ontspanning, gezellig en zooo rustgevend dat ik de maandag er na af moest kicken. Ik kom terug!!

februari 2021- Wilma Weekend Natuurlijk retraite

19/ 21 februari 2021 wintereditie, maar met lenteweer en lentesfeer, fantastisch. Prachtig om een weekend me time te mogen beleven op zo’n mooie en luxe locatie met optimale verzorging. Mooie wandelingen en verdieping in de bossen , goede gesprekken, winteravonden buiten bij de vuurkorf. Dit alles heeft mij heel goed gedaan, meer als ik te plekke in de gaten had. Bedankt Natascha Suzanne en Edith. Jullie mogen mij zeker nog een keer verwachten.

maart 2019 – man 55 jaar Edith ken ik als oud-collega, een enthousiaste en gedreven projectleider, die kan floreren in een team waarin als het nodig is tegen de klippen op gezamenlijk en plezierig aan de realisatie van een gezamenlijk doel gewerkt wordt.

Tijdens een wandeling door een mooi natuurgebied in de buurt van Venray heeft ze mij geholpen heeft om meer richting te geven aan mijn persoonlijke zoektocht naar een werkbaar leven zonder al te veel stress en met meer voldoening. Tijdens de wandeling kreeg ik tips en overwegingen mee om beter stil te staan bij wat mijn beweegredenen zijn om bepaalde beslissingen te nemen. Bewuster bij zaken stil staan. Wat is de reden dat ik over een ontwikkeling of gebeurtenis tevreden ben, wat maakt nu dat ik tegen dat besluit aanloop en er niet mee uit de voeten kan komen. Hard werken! In mijn geval hielp het dat we elkaar kenden van projecten waarin we met elkaar samengewerkt hadden. Want daardoor ben ik er ook achter gekomen dat hoewel ik al jaren aan bepaalde onderwerpen werk, ik de achtergrond van keuzes die in dat werkveld op organisatorisch niveau gemaakt waren toch nog niet goed kende en de betekenis daarvan niet goed doorzag.

Ik ben door mijn persoonlijke overwegingen en ‘sores’ te delen met Edith absoluut weer een stap verder gekomen en het mooiste vond ik toch dat ik er achter ben gekomen dat ik in bepaalde keuzes die ik in de afstemming met collega’s en meerderen in mijn werk maak (feedback geven,  verantwoording afleggen, overleg voeren, hiërarchie) meer mijn eigen agenda kan volgen, om dat gedaan te krijgen wat ik belangrijk vind zonder anderen daarbij uit het oog te verliezen. In de afstemming met anderen toch mijn eigen koers kunnen volgen, hoe mooi is dat! Nog diezelfde avond heb ik dit in de praktijk gebracht en het initiatief dat daaruit is voortgekomen stemt een ieder die er bij betrokken is tot tevredenheid. Dank je wel, Edith, en voor de lezers van dit stukje kan ik een wandeling met Edith van harte aanbevelen!

november 2018 – vrouw 44 jaar Sinds een langere tijd was ik wat onrustig over mijn werksituatie en voelde ik dat het nodig was dat er vernieuwing op mijn pad kwam.  Maar hoe….?

Ik bleef er maar mee bezig, maar voor mij was het al vrij snel duidelijk dat ik niet stil wilde staan.

Het was nodig dat ik me zelf letterlijk en figuurlijk in beweging zou zetten.

Via deze weg kwam ik in contact met Edith, Ont-moet-E-motion.

Haar site sprak me aan en heb de stap genomen om hier wat meer over te weten te komen.

Het werd voor mij al snel duidelijk dat dit de persoon was waarmee ik verder kon!

Edith heeft een luisterend oor en het vermogen om goede vragen aan jezelf te stellen.

We hebben tijdens een ontspannen wandeling zaken in mijzelf losgemaakt en verduidelijkt. De aanpak van Edith voelt zeer vertrouwd en laat je op een andere manier tegen jezelf aankijken. Door het wandelen in de natuur wordt je bewust en heb je niet eens in de gaten dat je al wandelend in een coaching sessie bent beland.  Het is een ontspannen, positieve ervaring die je stappen verder brengt in je eigen proces.     Dank je wel Edith!

“Elke verandering begint met een andere manier van kijken.” (Olaf Hoenson)