Natuurcoaching in onze tuin

“Tuinieren werkt therapeutisch, onder andere tegen stress.”

Door een periode mee te werken in de (moes)tuin kun je je eigen natuurlijke ritme en levenskracht, je eigen natuur hervinden. Het groeiproces in de tuin, van het zaaien, onkruid wieden, water geven en oogsten, staat model voor je eigen groeiproces. Waar je aandacht, zorg en energie aan geeft, komt tot groei en bloei. Een proces van heling dat je alleen kunt ervaren met heel je wezen. Terwijl je bezig bent met je handen in de aarde, versterkt je lichamelijke en je geestelijke gezondheid zich.

Onze moes- en bloementuin is met de jaren steeds groter geworden en gaf per seizoen meer en meer producten. Het is heerlijk om erin te werken, ik verlies de tijd totaal uit het oog. Lichamelijk ben je ook flink bezig. Door dichtbij en met de aarde te werken, daal je uit je hoofd naar je lichaam. Bijvoorbeeld het verzorgen of oogsten van aardbeien of boontjes kun je mooi combineren met yoga houdingen.

“Lekker wroeten in de aarde.”

Kom ervaren, hoe ontspannend en energie verrijkend het is, in onze groente- en bloementuin en kas! Het is natuurlijk en gezond. Ook mooi om te zien hoe zaadjes opgroeien tot planten met hun vruchten. De cyclus van vier seizoenen komt ook tot uiting in ons leven. Dit is één uit de vele mooie metaforen die onze tuin biedt, om te onderzoeken terwijl we bezig zijn in de tuin. Geaard, uit je hoofd en naar jezelf luisteren. Daarnaast zijn eigen geoogste vruchten echt smaakvoller dan uit de winkel, en ook nog onbespoten en gezonder. Onze bloemenpracht geeft me elke dag energie als ik ernaar kijk. Die geweldige kleuren, vormen en geuren. En ook heeft mijn liefde voor kruiden en munt-soorten, een grote collectie tot gevolg. Neem contact op, als dit je aanspreekt of voor een toelichting tijdens een gratis rondleiding.

“Oogst jezelf door samen geuren, kleuren, vormen en smaken in onze tuin  te beleven en te ervaren”. (eigen gezegde)

 

 


Elk verandering begint met een andere manier van kijken. Misschien sta je niet meteen te springen om een middagje onkruid te wieden, maar echt: tuinieren maakt gelukkig. Met je handen in de aarde, het gefluit van vogeltjes om je heen en het zien groeien van de natuur, ben je zen voor je het weet.