Retraites

Op krachten komen na ingrijpende gebeurtenissen, zoals verlies van een dierbare of bij gezinnen met bijzondere jonge kinderen. Retraites zijn voor groepen mensen, veelal lotgenoten, om op kracht te komen met begeleiding. In een veilige omgeving kan rust en ontspanning ontstaan, waardoor inzichten mogen groeien. Eerst volgende ROUW-retraite is op 17, 18 en 19 september, of kies voor een midweek (16, 17 en 18 november 2021). Lees meer over ervaring rouwretraites.

 • Wil je rust in je hoofd, of je hoofd kunnen laten rusten?
 • Wil je meer innerlijke balans in je emoties?
 • Wil je weer hoop en plezier voelen?
 • Wil je het leven weer de moeite waard vinden?

Als je niet toekomt aan het verwerken van hetgeen je is overkomen, organiseer ik in samenwerking met meerdere collega’s diverse vormen van retraites. Je krijgt hier de mogelijkheid om op krachten te komen en energie op te doen. Samen delen, samen helen en levensvreugde (her)vinden….

Wat mag je verwachten?
Voorop staat allereerst jouw persoonlijke behoefte. We bieden een gevarieerd aanbod en je bent vrij om zelf te voelen waar je op dat moment aan toe bent. Vanzelfsprekend ben je vrij, om je eigen ritme te volgen. Hierbij een overzicht van onze mogelijkheden:

 • Groepsrituelen; helende en ontspannende oefeningen, (vollemaan)wandelingen en muziek bij vuur.
 • Persoonlijke coaching o.a. met Lifeboat-methodiek (inzicht in omgang met verliezen in eigen en andermans leven), Feeltoon (helende werking van klanken) en astrologie (inzicht in jouw persoonlijkheden als talenten, karaktereigenschappen en gaven).
 • Intuïtief schilderen e/of andere creativiteit.
 • Meditaties en boekentafel met prachtige boeken en gedichten.
 • Vrije tijd en stilte, diepgaande gesprekken, wandelingen in de natuur.
 • Luxe overnachtingen en heerlijk eten.
 • Massage of eventueel andere ontspannende behandelingen wordt aangeboden op afspraak (niet in prijs begrepen).

Wij bieden programma’s waarbij je ervaart om lichter te leven (maximaal 10 deelnemers):

 • Een gebalanceerd dagritme (ontspanning/inspanning);
 • Een inspirerend aanbod van bezigheden, zodat je met hernieuwde energie en een stukje lichter weer naar huis terugkeert;
 • Handreikingen om het verdriet van het verlies verder te kunnen integreren. Voor jonge gezinnen; hoe het is om met verschillende omgangs- en communicatievormen te zorgen voor ontspanning, rust en plezier in het gezin;

Een retraite bestaat uit 3 dagen. Voor ontbijt, lunch en diner wordt gezorgd.

Eerstvolgende retraite wordt georganiseerd voor mensen die een dierbare verloren aan zelfdoding, door Rogier Hulst Foundation op 17, 18 en 19 september, of kies voor een midweek (16, 17 en 18 november 2021). Kijk voor meer informatie en opgave; aanmelden.

Ervaar hoe onze rouwretraites je rust, steun en begeleiding bieden; om al je emoties te mogen en durven doorvoelen. Wij bieden je de mogelijkheid om tot rust komen, op krachten te komen en ‘levens’-energie op te doen. Om samen met lotgenoten te delen, om verlichting te creëren en om samen te helen. Wij ondersteunen jou bij jouw rouwproces. Wij staan naast jou met je intense verdriet, omdat wij weten hoe machteloos, wanhopig en angstig je kan zijn, bij het verliezen van je dierbare, door zelfdoding. Wij bieden een luisterend oor en er is oprechte persoonlijke aandacht voor jouw verlies.

Begeleiders zijn wisselend. Dit doen we in de prachtige, inspirerende omgeving van Noord Brabant. In deze rustige en groenrijke omgeving heeft ieder een eigen luxe kamer, met mogelijkheid tot gebruik van welness. In een rustgevende sfeer vertoeven, waar ook voldoende ruimte is om te wandelen of om zich terug te trekken. Neem contact met me op voor meer informatie.

Gedicht Martin Gijzemijter

Dat alles altijd goed komt,

dat is pertinent onwaar.

Maar door je lot te accepteren,

wordt het leven minder zwaar.